~ freedom


sex minuter kvar tills en veckas semester.
jag kan knappt bärga mig!

~ rättvik


Äntligen har jag fått blivit frisk. Fortfarande rethosta på kvällarna och framförallt när man ska sova och tidigt på morgorna. Men idag står jag ialla fall på benen utan nedsatt styrka i kroppen. Eller står och står, sitter på jobbet mellan 9-14. Låter spännande va, såhär en lördagmorgon?

Självklart har dom börjat med nya systemet som vi ska arbeta i under den här veckan då jag har legat hemma. Kommer hit, sitter helt ensam i ett rum och det fungerar inte alls för mig. Går glädja mig åt att jag möttes av mina två biobiljetter ialla fall som jag har vunnit. Har ju lite att se framimot ialla fall.

Sitter här och drömmer nu om att tiden skall gå snabbare. När jag slutar far jag nämligen ner till Rättvik för att spendera min en veckas semester där. Vi får väl se om jag lyckas få med mig Fredrik ner redan idag eller om han åker ner tillsammans med Kristoffer i mitten av veckan. Ska jag vara ärlig så klagar jag inte om jag får lite egen tid i några dagar heller. Pyssla och dona lite, kolla på lite tjejserier, ha lite spakvällar och så med Frida. Hon ska även få ta och klippa mitt hår, hur vet jag dock inte. Vågar mig inte på några stora förändringar om jag ska vara ärlig.


Det tråkiga med den här semestern är att Victoria inte är hemma. Rättvik är tradition men traditionen bryts när hon inte är med. Men vi får försöka ha lika roligt utan henne ändå. Dessutom blir det en lugn vecka där nere, ialla fall för mig och det ska bli kanon. Får hoppas vädret blir bra så man kan glassa lite i solen istället. Ligga ute på bryggan med en alkoholfri fruktdrink, inte illa pinkat.

Vet inte om jag har så mkt mer att säga nu faktiskt. Vissa saker håller jag för mig själv även fast jag skulle kunna sitta här och fortsätta hela dagen känns det som. Ni får ha det gött, det ska jag ha på min semester ialla fall!~ pictures of you

"Undrar du någonsin hur lång tid det tar att förändra ditt liv? Vilken mängd tid som räcker för att vara livsförändrande? fyra år? ett år? åtta veckor? Kan ditt liv förändras på en månad, en vecka eller en dag? Vi har alltid bråttom att växa upp, resa, utvecklas. Men när man är ung kan en timme förändra allt."

~ de senaste

Känns som det är väldigt mycket som händer omkring än nu. Både positivt och negativt. Får hoppas allt löser sig på bästa sätt till slut ialla fall. Har även gått och blivit sjuker igen?!?!?!.. Vart har mitt immunförsvar tagit vägen? Jag har alltid varit den som aldrig brukar bli sjuk eller lätt bli smittad av andra. Nu, det senaste halvåret har jag varit rejält sjuk tre gånger minst. Och inte nog med det, även sjukskriven pga ryggen. Känns som om att det är min tur att bli bra nu och kunna återgå till jobbet och jobba normalt som alla andra. Om inte annat så behövs det. Är en person som får spunk att bara ligga hemma om dagarna.

Ikväll ska vi iväg på lägenhetsvisning här i stan. Och har även lagt intresseanmälan på två andra lägenheter idag också. Hoppas verkligen på att någon är helt okej.
Vi letar nämligen efter något större. Åtminstone jag får panik i den här lilla tvåan nu. Att vara tvungen att vara upp i varandra ständigt när man är hemma är verkligen inte min grej. Att bara kunna gå undan och göra saker som jag brukade göra när jag bodde själv eller kunna lägga mig och kolla på någonting som jag gillar utan att bli störd skulle vara guld värt. Därav en rymlig trea sökes.
Jag är inte lätt att leva med, jag vet. Jag varnade Kristoffer innan hur jag är som person. Självständig är det största egenskapen hos mig. Likaså har jag mina grejor som måste ske på ett vis och sker det inte på mitt vis kan hela dagen sabbas och jag kan störa ihjäl mig på det. Ja, så är jag plus lite till.

Nästa vecka har jag min enda semestervecka för i sommar. Får ta några till veckor också men det blir inte förrän i höst isf och vem fasiken vill ha det när sommaren är över? Nopes, dom får nog sparas till jul istället och ta långledigt då. Men det här semesterveckan ska jag ialla fall spendera nere i Rättvik. Jag och Fredrik åker ner redan på lördag efter att jag har slutat jobbat. Kristoffer kommer ner i mitten av veckan någon gång då han har praktik som pågår. Frida är redan där nere. Ska bli skönt att bara åka ner dit och ta det lugnt. Ligga och glassa på bryggan om vi får fint väder och bara vara. Man kan inte begära så mkt mer. Träffa alla andra goa där nere ska också bli kul.  Dock kommer det inte att bli detsamma utan Victoria tråkigt nog.

Nu blev jag visst avbruten här av Kristoffer. Får skriva mer sen.

~ brave new world

"Se aldrig tillbaka och sörj det förflutna. För det är borta. Och oroa dig inte för framtiden, för den är inte här ännu. Lev i nuet... Och gör det så vackert att det är värt att minnas."

~


Ibland känns det som att jag skulle vilja känna något som jag en gång har känt förut.
Just nu kommer allt jag känner på en gång och i omgångar, INTE BRA!

Vilken tur man har världens bästa mami som alltid finns oavsett

~ något nytt


Några av mina närmaste vänner har länge klagat på hur min blogg har sett ut och att det har blivit jobbigt att läsa den då texten går ihop med bakgrunden. Alexandra var så snäll och hjälpte mig fixa om lite grann och nu hoppas jag att det går bättre för er att läsa igen.

Har varit på två läkarbesök idag. Det ena tog längre tid än det andra, kan man säga. hade tid halv elva och kom inte in förrän halv tolv och då var det inte ens på jouren. Jisses.. For direkt ut till Marma efter det för att mysa runt med Alexandra och Mollsan. Tog oss en tripp in till E-center och handlade. Sen tog jag hand om Mollsan medans Alexandra skulle färga håret mm. Gofisen var både på glatt och dåligt humör. Det svängde helt enkelt. Men guuud så go hon är :)Nu har jag precis tagit mig en dusch och fixat ordning mig litegrann. Inväntar att möta upp Emma för lite käk och Schools out. Lorentzo M. Zakarias ska vi iallt lyssna på. MMMYEAH!
Får faktiskt lite flashbacks varje gång jag hör en låt med dom från förra vintern/våren/sommaren.

Nu är Emma på ingång, så bäst att göra sig klar för utgång (nyktert dock!)
det är nämligen drogfritt vi ska på!!

~ dan för dan


Idag känns det som att jag har en hel del att göra. jag är ju fröken själv som måste hinna med allt som jag vill hinna med trots tidsbristen. Ska träffa Jessica idag. Träffa pappa (fast det går snabbt), måste prata med försäkringskassan eftersom jobbet har gjort en massa fel och det drar ut ännu mer på tiden gällande ersättning. Har även lovat att hinna träffa Therese o Kevin en sväng. Måste även hinna baka tills mottagningen imorgon. Biblioteket måste jag besöka också. Har tappat bort mitt kort och är i stort behov av det nu.

Imorgon är ju stora dagen för alla studenterna. Själv kommer jag stå där och vara en fruktansvärt stolt storasyster. Förvånar mig inte om tårarna kommer rinna på även mig, känslig som jag är. Därefter är det mottagning hemma hos moder med hela tjocka släkten. Har slagit ihop med moster eftersom kusin också tar studenten. Samma släkt, lika bra.

Present är redan fixat och det känns väldigt skönt.

och under den här tiden som jag har skrivit har jag fått två samtal av nära där jag fått ännu fler uppgifter att göra. Vi får väl se hur den här dagen slutar ;)

hare bra gött fölk!

~ resolve

"Ibland blir smärta en så stor del av livet att den verkar beständig. Man minns inte hur det var utan den. Men en dag känner man något annat. Något som känns fel för det är så obekant. Man inser att man är lycklig. Lyckan har många skepnader. Den kan bestå av goda vänner. Känslan man får av att uppfylla någons dröm. Eller i form av ett löfte om ett nytt hopp. Det är okej att vara lycklig. För man vet aldrig när känslan försvinner."

~ 8 juni


Ibland tar det ett tag innan det skrivs nå här. Antingen har man ingen tid eller så känner man helt enkelt inte för det. Ibland finns det inga ord och ibland finns det alldeles för mkt som inte ska delas med av.

Var ialla fall hos sjukgymnasten i fredags och fick några enkla övningar man kan göra hemma. Drog ett första gympass på länge efter med moster. Hälsade på ute i Marma en sväng innan jag skulle hämta min kärlek vid resecentrum.
Efter lite nödvändigt snack hemma så for vi upp till min morfar som fyllde 65 år och skulle firas. Blev bjuden på mat där uppe och hann träffa hela mamma släkten. Och då menar jag dom närmaste. Alltid lika trevligt.

Lördagen vaknade jag upp med träningsvärk, självklart. Skjutsade ner syster till Hårcenter där Therese skulle fixa håret och sminket på henne. Hämtade även upp henne och skjutsade henne vidare.
Hann uträtta lite ärenden innan det var att fixa till sig själv och bege sig ut mot Kilafors där balen skulle hålla till.
Man hörde direkt vilka det var när limon körde in mot röda mattan.


Hade nog den vackraste systern på balen
(dessutom den fullaste).

Nu är iaf studentveckan i full gång. Hoppas verkligen alla njuter av den korta tiden och gör det bästa för att ha så inihelsike roligt. När just den här tiden kommer så ångrar man faktiskt lite själv att man inte tog vara på den chansen och upplevde det. Men även jag står på mina egna ben idag och har gjort hela tiden. Har ett boende, jobb, en kärlek och underbara vänner och viktigaste av allt min familj.

~


Om tjugo minuter ska jag infinna mig hos Sjukgymnasten. Likabra att åka nu direkt för det är alltid så mkt folk i entrén där man ska anmäla sig. Därefter blir det träning med min favorit moster. Nog för att jag bara har en moster, men hon är fortfarande min stora favorit.

Har en hel del till saker att uträtta idag också. I´ts a hard day.

~ sad song for dirty lovers

"Om du kunde gå tillbaka i tiden och ändra på en sak, skulle du göra det då? Och om du gjorde det, skulle den ändringen göra ditt liv bättre? Eller skulle den ändringen krossa ditt hjärta till slut? Eller någon annans hjärta? Skulle du välja en helt annan väg? Eller skulle du bara ändra en enda sak? Bara ett ögonblick. Ett ögonblick som du alltid har velat fått tillbaka?"

~ som en klump


Min mage är som en stor klump som jag går runt och dras med varje dag nu. Skakar till och från hela tiden. Igår kväll var jag kokhet. Förmodligen feber. Superfrossa dessutom. Första natten på väldigt länge jag lyckades sova mig genom hela natten utan att vakna en gång. Inte så konstigt när man knappt ätit nå på flera dagar och går runt och mår som jag gör just nu.
Deprimerad är bara förnamnet och det har bara blivit värre o värre.

Har underbara vänner som vill ställa upp, men det finns liksom inget man kan göra. Men snart blir det förhoppningsvis bättre.

Gaaaaaaaash, jag skulle bara vilja skrika ut allt jag känner för tillfället.

Men nog om sånt. Idag har det varit utbildning på jobbet. Gick helt okej, lite svårt att förstå bara, men så är det med allt i början. Lyckades få i mig en lunch idag med min fina Malin som sällskap. Även hon har haft utbildning idag så ganska skönt att ha haft någon att sitta och prata med som man känner.
Ikväll har jag en ensam hemmakväll för mig själv. Har tusen tankar i huvudet och klumpen i magen bara växer så behöver lite ensam tid att tänka. Ska faktiskt bädda ner mig i sängen redan nu till min favorit serie och fälla några tårar som alla gånger.

för att inte göra inlägget lika tråkigt som övriga bloggen ser ut just nu så bjussar jag på en bild på mig och Malin. Gamla goda tider is the shit.

 

RSS 2.0