s-leken.


Såhär mysigt kan man få ha det en lördagsmorgon.Världens goaste Jameson.

Har haft turen och fått myst tre dagar i rad med grannfrugan Lina och Jameson. Morgonmys och promenad ner på s-leken blev det idag på förmiddagen.

Nu sitter jag återigen på arbetet för att jobba tredje natten irad. Känns verkligen att jag har fått alldeles förlite sömn då jag har otroligt svårt att sova när jag kommer hem på morgnarna. Men nu är det sista natten sen har jag ledig från och med imorgon bittti och börjar inte förrän 07.00 på lördag igen. Vilket betyder över 4 dagars ledighet. Kan verkligen behövas nu innan skolstarten som är om en vecka.

Samtidigt som det ska bli tråkigt att lämna arbetet för den här sommaren så ska det även bli otroligt skönt att komma tillbaka till plugget och alla klasskamrater. Även att få tillbaka rutinerna och normala tider. Som det har sett ut i sommar så har man fått vänt och vänt tillbaka dygnet var och varannan dag med alla blandade natt-turer.

Men det är tur att man har trivts så oerhört bra som jag har gjort nu hela sommaren. Har fått träffat och lärt känna några nya ansikten som man sent kommer glömma och sånt uppskattas verkligen.

Nu verkar alla boende ha gått och lagt sig så nu ska jag slå omkull mig på personalsoffan för att kika lite film som jag tagit med mig. Vi hörs.


alvedon.

Som jag sa tidigare så hatar jag nämligen att ta någon form av alvedon, ipren, panodil mm. Det ända som händer är att man lurar kroppen att den mår bättre så att man orkar hålla igång. Men i själva verket när det väl går ur kroppen så mår man så otroligt mycket sämre.

Såhär har jag fått hållt på två dagar nu bara för att jag skulle orka vara på jobbet. Har ju haft två nattpass nu och dom vela inte missas. Nu har jag mindre än en timme kvar sen är jag ledig ända fram till 15.00 på fredag.

Ikväll blir det en filmkväll med Nettson och imorgon bitti drar vi ner till Gävle för att hämta hem ett par nya utemöbler till mamma är det tänkt. Oväntat att jag får göra en massa saker åt andra på  min lediga tid. Hur vore det om man kunde lära sig att säga nej åt folk någon gång?!.

back to work.


Kändes ju hur skönt som helst i fredags morse när man kom hem vid halv åtta på morgonen att man skulle ha hela helgen ledig ända fram till söndag kväll. Drog en rejäl fylla med Alexandra, Nettan, Vigge och Jon i fredags och det fick man allt ångra på lördagen. Sådär, nu behöver jag inte dricka på någon månad igen.

Efter att ha legat på mitt kalla golv hemma i lägenheten med bena upp på vardagsrumsbordet ungefär hela dagen så trotsade jag min enorma bakfylla och pallrade arslet ut till fantastiska Marma där jag fick träffa mitt efterlängtade charmtroll som jag inte hunnit träffa på flera veckor då allt jobb stått ivägen.

Försökte få Mollie att lära sig att man inte ska springa runt och visa bröna för alla. Gick ju sådär som ni kan se.

Vid sju tiden på kvällen stod maten klar på bordet. Grillat, grillad kyckling med tillbehör. Inte alls dumt. Mollan hade vi då lämnat över till farmor Susanne och farfar Lage där hon skulle få spendera sin natt medans mamma Alex och jag låg i utrummet i fosterställning och fortfarande mådde som as:n. Vid halv nio-nio tiden skjutsade vi in Fredrik och Tomas som skulle partaja hos Pelle i stan. Sedan fick soffan vara vår bästa vän resten av kvällen. Var även meningen att jag skulle stanna där över natten för att få skeda med Fredrik när han kom hem. Dock dissade jag, blev väl blyg.. Haha. (Ett skämt för den som inte förstår. Alltså att skeda Fredrik)..

Idag vaknade jag upp och fortfarande mådde som en påse skridskor, dock inte bakfylla denna gång utan hade både feber och en taggtråd till hals. Har därför legat nerbäddad i sängen exakt hela dagen. Ända fram tills jag var tvungen att kliva upp och åka till jobbet. Har levt på en liten skål glas för att mildra halsen, det funkade inte, inte heller halstabletterna. Jag som också hatar att ta alvedon blev tvungen att ta två. Tack o lov för att jag gjorde det annars skulle jag aldrig klara av att hålla mig vaken som jag är tvungen att göra nu.

Bara 5 timmar kvar tills jag får åka hem och kuvera mig ytterligare en dag i sängen inför nästa jobbnatt. Nu blir det OC maraton för att inte somna sittandes.

värmebölja.


Idag startade jag min dag genom att dra på mig ett par löparbrallor och begav mig av mot våtmarkerna för lite intervall. Nu såhär i efterhand kan jag inte rekommendera att göra det i strålande sol och en värme utan av bara den, trots att klockan bara var nio på morgonen. Men jag får skylla mig själv, jag blev ju faktiskt varnad av grannfrun Lina igår att det faktiskt skulle bli sånhär värmebölja idag. MEN, jag överlevde och tur var väl det.

Förtillfället är jag lite imponerad på hur mycket energi jag faktiskt har trots att det är full rulle hela tiden. Motivationen till allt har kommit som på posten igen. Jag kan till och med gå och lägga mig sent på kvällarna och ändå vara pigg tidigt på morgonen. Ganska otroligt för att vara mig som måste ha mina minst åtta timmars sömn annars. Dessutom har jag alltid varit en kvällstrött människa.

Well, just nu är det fortfarande strålande sol ute och klockan börjar närma sig eftermiddag. Jag var nyligen iväg och kikade efter utemöbler på rean i några av våra affärer här i stan då mamma ringde och berättade att hon var sugen på bjuda mig på ett par nya. Erbjudandet kan man ju inte direkt tacka nej till men jag förstod ju att det fanns en baktanke med det hela och visst gjorde de det. Hon vill tydligen ha dom som jag fick med i flytten. Trodde hon ja. Låna inte få, sa jag. Men nu är jag hemma igen och har precis fått i mig lite lunch och har diskat och dammat lite. Om två timmar börjar ett först kvällspass som sedan går över på vaken natt. Så för att jag ska orka hålla mig vaken så måste jag nog lägga mig och försöka vila/sova nu i en och en halv timme innan jag måste åka.

Imorgon hoppas jag på svalare väder. Jag får sån otrolig solfrossa när jag spenderar tid i solen, så nu när den är som värst får jag hålla mig inne då jag inte är ute i stugan där man kan hoppa ner i havet och svalka sig emellan.

RSS 2.0